Home | Wegwijzer | Machinekamers

Machinekamers van de KJCPL

Van de vetput heb ik veel te weinig foto's gemaakt gezien de belangstelling die er voor is.
Toch zal ik op deze pagina's die foto's die ik heb van machinekamers tonen en proberen te beschrijven wat er op te zien is.

Er zijn foto's beschikbaar van Straat Banka, Houtman, Straat Florida, Straat Freetown, Straat Fremantle, Straat Algulhas en Nedlloyd Franklin.

Door zeer gewaardeerde donaties van Hugh Brinkman en Nico Meinsma kunnen nu nog meer machine kamer foto's worden getoond.
Hierbij o.a. ookWaikelo, een KPM schip met foto's uit 1959, Straat Fushimi (1977) en Straat Mozambique (1975-1976).

Ook de modernere machinekamers komen aan bod.
Hier wat foto's van de Nedlloyd van Diemen genomen in 1992 door Henk Roelofs en de Nedlloyd Bangkok uit 1987 door Tonvan den Akker.

Dankzij Radio Officier Onno Hess is de pagina over de machinekamer van Straat Lagos met de Stork HOTLo 6x63x135 toegevoegd aan deze reeks.

Dankzij Kees van der Have is de pagina over de machinekamer van Straat Rio met de 10 cylinder B&W toegevoegd.
Nog meer foto's van Kees van der Have op de pagina's Straat Hong Kong, Straat Le Maire en Nedlloyd Kobe.

Een hele bijzondere is de machinekamer van de Nedlloyd Dejima. Peter Wessel maakte veel foto's van het stoom bedrijf voor dat dit in 1980 werd vervangen door een motor installatie.

Dankzij Hugo Huisman zijn er nu ook foto's beschikbaar van de machinekamer van de Tjibantjet, met de voor de RIL heel bijzondere Doxford motor.
Ook van zijn hand de foto's van de machinekamer van de Straat Fiji.

Verder zijn er foto's van de machinekamers van de Straat Holland, Ruys, Straat Tanga , Straat Cook, Straat Luanda, Straat Luzon, Straat van Diemen en de ex-KPMer Batoela

Overige technischa zaken

Mijn Memoriaaal dat ik heb bijgehouden op de Straat Clement en de Straat Banka

Technische Documenten