Spullen

Op wat voor manier dan ook, veel mensen hebben mooie spulletjes van de RIL thuis liggen waar ze mooie herinneringen aan hebben, zoals bestek, een glaasje of een asbak. Op deze pagina een aantal voorbeelden hiervan.

   

Van het uniform heb ik alleen nog de petemblemen (van boven naar onder: Zeevaartschool Vlissingen, KJCPL en Nedlloyd) en 1 stel epouletten

ex Nedlloyd Agulhas

   

Toen wij vanaf de Neddlloyd Agulhas op verlof gingen had hwtk Pieterse nog een afscheidscadeautje voor ons, een echt RIL borrelglaasje. De voet is inmiddels wat beschadigd, maar hij wordt nog regelmatig gebruikt. Het porseleinen peper en zout stelletje is met een doos documentatie mee gekomen. Ik weet helaas niet meer van wie.

ex Tjitjalenka

       

De trotse bezitter verteld er over:
Net even wat research gedaan over het bestek. Het komt waarschijnlijk van de Tjitjalenga. Mijn vader was HWTK tijdens de laatste reis naar Hong Kong. Het bestek heeft heel wat jaren in Hong Kong in opslag gestaan bij een vriend. Toen het na 5-6 jaar eindelijk in Nederland was, hebben we heel wat uurtjes moeten poetsen om het weer toonbaar te maken. Vanaf toen is het dagelijks gebruikt. Eerst door mijn ouders en later door mij.
Wat ik mij nog heel goed herinner, is dat er ongelooflijk veel spelletjes gespeeld werden. Kaarten, dobbelen, vogelepik (darts), pingpong en op de Straat Towa, dekgolf.
Bij mij thuis wordt nog heel veel gedobbeld (yatzee) en gekaart. We gebruiken nog steeds de dobbelstenen en de kaarten van de RIL.